Voordelen van Zabbix

Voordelen van Zabbix

Zabbix is een open-source applicatie voor de monitoring van uw servers, applicaties en de onderdelen hiervan. Het biedt alle functionaliteiten die een beheerder nodig heeft zoals statusrapporten, statistieken van belangrijke resources zoals processorgebruik, netwerkbelasting en de temperatuur van de hardware. De open-source applicatie zorgt ervoor dat u meer controle heeft over uw server(s) en netwerk. Maar wat zijn de voordelen van Zabbix? Xifeo zet ze voor u op een rij.

Maximale beschikbaarheid

Aan de hand van het gebruik van trendanalyses voorspellen we hoe het gedrag van een applicatie zal zijn. Waar nodig kan verdere informatie vanuit Zabbix worden gebruikt om maximale beschikbaarheid te realiseren. Daarnaast biedt Zabbix de mogelijkheid om zelf veel integraties te schrijven en toe te vroegen, daar waar het niet om applicatiemonitoring gaat. Xifeo heeft jaren ervaring met deze software en zijn Certified Partner van Zabbix. Wij bieden hier 5 supportpakketten voor aan.

Open-source en daardoor flexibel configureerbaar

Een open-source software is een software waarvan de broncodes, dit worden ook wel sources genoemd, vrij gepubliceerd zijn. Iedereen waaraan de juiste inlogcodes worden verschaft kan deze software kopiëren, aanpassen of aanvullen zonder dat hier kosten aan verbonden zijn. Programmeurs die toegang hebben tot de broncode kunnen het programma verbeteren of bepaalde onderdelen repareren. Doordat Zabbix een open-source applicatie is, is het programma flexibel configureerbaar en daarmee aanpasbaar naar de wensen van de gebruiker.

Zeer breed inzetbaar

Zabbix is zeer breed inzetbaar voor zowel cloud-omgevingen als applicaties. De serversoftware bestaat uit verschillende subprocessen, die allemaal op dezelfde of afzonderlijke machines kunnen worden uitgevoerd waardoor Zabbix zeer goed schaalbaar is en geschikt voor zeer grote infrastructuuromgevingen.

Technische specificaties van Zabbix

Naast bovengenoemde voordelen beschikt Zabbix ook over een aantal technische specificaties bestaande uit:

  • Een monitoring-tool dat zowel data haalt vanuit systemen, als kan reageren op verzoeken;
  • Data en events worden via een webgebaseerde interface getoond;
  • Gedistribueerd inzetbaar vanuit verschillende datacentra en publieke cloud;
  • Notificaties van problemen zijn gebaseerd op e-mail alerts.

Extra mogelijkheden van Zabbix

Naast het feit dat Zabbix bedoeld is voor de monitoring van servers en applicaties kan Zabbix ook ingezet worden om zaken te monitoren die niet server-gerelateerd zijn zoals bijvoorbeeld:

  • Telling van het aantal auto’s op de parkeerplaats van je bedrijf;
  • Anticiperen op weersomstandigheden;
  • Aantal medewerkers aanwezig in het pand bijhouden;
  • Telling van het aantal koppen koffie per dag.

Zolang er een systeem is dat deze waardes heeft, kan dit worden doorgegeven aan Zabbix en gemeten worden.

Zabbix-ondersteuning door Xifeo

Door gebruik te maken van Zabbix heeft u strikte controle op alle netwerken en servers. Zabbix monitort en informeert u over belangrijke bevindingen. Dankzij onze nauwe samenwerking met Zabbix kunnen wij terugvallen op de ontwikkelaars van het product. Xifeo wordt vroegtijdig geïnformeerd over nieuwe releases en ontwikkelingen van het product. Naast de 5 supportpakketten verzorgen wij ook trainingen, migraties, implementaties en analyses voor Zabbix.

Bent u benieuwd wat Xifeo voor u kan betekenen? Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar 036-2002357.

Voordelen van Zabbix