CPTE-training @ Xifeo

CPTE-training @ Xifeo

Twaalf van onze Xifeo consultants hebben de afgelopen maanden het ‘Blended’ Certified Penetration Test Engineer-traject (afgekort CPTE) doorlopen. Fast Lane Benelux B.V. heeft dit traject voor ons samengesteld en als maatwerk aan ons geleverd.

Meer kennis over pentesting en ethisch hacken bij Xifeo

De cursisten hebben diverse test- en hackmethodes geleerd en met onder andere Kali Linux de nodige en bekende hacks uitgeprobeerd. Kali Linux wordt veel gebruikt door security mensen, ethische hackers en pentesters. Na zes dinsdagavonden en oefenexamens konden de medewerkers examen doen. En met resultaat want de eerste groep heeft het al gehaald en is dus gecertificeerd!

Hoewel Xifeo nog geen bedrijf is met volledige securityspecialisten, is het zeker waardevol dat wij nu wel beschikken over meer kennis op het gebied van pentesting en ethisch hacken voor onze zakelijke dienstverlening. Onze medewerkers blijven zich hier dan ook in verdiepen en zo focust één van onze collega’s zich nu op DevSecOps, Offensive Security en andere vergelijkbare trainingen.

De CPTE-cursus

Tijdens de CPTE-cursus werden er verschillende labs uitgevoerd die lijken op het oplossen van IT-puzzels, vergelijkbaar met escape rooms, waarbij de creatieve hack-mindset van de deelnemers werd aangesproken.

Reacties van Xifeo-specialisten na CPTE-training

De reacties van onze Xifeo-specialisten over wat ze hebben geleerd tijdens de CPTE-cursus varieerden van verbazing over hoe eenvoudig het is om te hacken met de tools binnen Linux tot het besef dat je over een hele andere mindset dient te beschikken als securityspecialist. Aan de andere kant waren er ook collega’s die tot de ontdekking kwamen dat security een minder passend vakgebied voor hen was. Ondanks deze ontdekking hebben zij wel hun begrip voor security verhoogd en kunnen ze de opgedane kennis nu gebruiken om advies te geven aan hun klanten.

Bij Xifeo kijken we altijd samen met onze consultants naar hun opleidingsbehoeften en proberen ze soms een aangepast traject aan te bieden. Daarnaast zijn onze consultants zelf ook bezig met opleidingen, van basis (cloud)infrastructuur tot en met PSPO-II.

CPTE-training @ Xifeo