Waarom steeds meer bedrijven kiezen voor open source technologieën

Steeds meer bedrijven kiezen voor open source systemen. In 2009 werd al voorspeld dat de populariteit van open source zou toenemen. Precies tien jaar later heeft open source de zakelijke softwarewereld veroverd. De grote meerderheid van bedrijven geeft aan met open source systemen te werken en daarnaast zijn er veel bedrijven die aangeven dit in de (nabije) toekomst van plan te zijn. Waarom is iedereen zo overtuigd van open source software? Wij leggen het uit.


Wat is open source?


Open source is het tegenovergestelde van closed source. Met een open source technologie wordt bedoeld dat de broncode (source) van de software voor iedereen toegankelijk is. Is uw website gebouwd middels een open source systeem, dan kunt u zelf ook inloggen op de achterkant van de website en aanpassingen verrichten. Is uw website gebouwd op een closed source dan kan alleen de bouwer iets aan uw website veranderen. Bent u niet meer tevreden over deze websitebouwer en op zoek naar een andere partij, dan houdt dat ook in dat u uw huidige website dus niet mee kan nemen.


Wat zijn de voordelen van open source?


Het eerste voordeel van open source is dat iedereen deze software mag kopiëren, aanpassen, aanvullen en verspreiden zonder auteursrechten te moeten betalen. Dit is, zoals hierboven al beschreven is, een groot voordeel ten opzichte van een closed source.


Daarnaast is de open source software gratis. Er zijn geen kosten verbonden aan het gebruik van de software. Een ander belangrijk voordeel van open source software is dat er betere en snellere toegang is tot de nieuwste innovaties. Vanuit de hele wereld zijn er ontwikkelaars actief die aanvullende software schrijven om toe te passen op open source oplossingen. Nieuwe extensies, plugins en componenten die worden ontwikkeld, kunnen door iedere open source gebruiker worden overgenomen.


Meer weten over open source?


De keuze om open-source technologieën te gaan gebruiken wordt vaak gemaakt omdat het goedkoper is. Daarnaast is het met een open source systeem makkelijker om toegang te krijgen tot de nieuwste innovaties.


Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een open source software systeem? Neem dan contact met ons op.

Picture of XIFEO

XIFEO

Voor dit account is geen verdere informatie beschikbaar.