Hybride cloud biedt veel keuzevrijheid

Hybride cloud biedt veel keuzevrijheid

Cloud computing is voor veel bedrijven onmisbaar geworden. Het biedt diverse voordelen, zoals flexibiliteit, een divers aanbod en veel keuzevrijheid. Er is een verschil tussen multi-cloud en hybride cloud. Bij multi-cloud-oplossingen wordt er gebruik gemaakt van meerdere verschillende publieke clouddiensten. Bij een hybride-cloud-oplossing wordt er gebruik gemaakt van een mix van private en publieke clouddiensten. Wat daar de voordelen van zijn en hoe het traject naar een hybride cloud werkt leggen we je uit.

De veelzijdigheid en flexibiliteit van de hybride cloud

Zoals gezegd is de hybride cloud een mix van private- en publieke clouddiensten en wordt er vaak ook een combinatie gemaakt van servers locaties en servers met een publieke cloud. Bij een multi-cloud gaat uit van verschillende cloudproviders, een hybride cloud is een mix van cloudproviders met andere hostingvormen. Dit sluit perfect aan op organisaties die behoefte hebben aan flexibiliteit en een deel van hun infrastructuur in de publieke of private cloud te hosten, maar ook een aantal maatapplicaties op locatie willen behouden. Bij de hybride cloud werken de onderdelen met elkaar samen. Dit maakt het niet alleen heel flexibel, maar ook erg veelzijdig.

Overstappen naar de hybride cloud

Steeds meer bedrijven stappen over naar een hybride mix om zo in de behoefte en het veranderde landschap te voldoen. Het grote voordeel van de hybride cloud is dat het zo flexibel is. Het kan gemakkelijk worden opgeschaald of afgeschaald. Of het nou gaat om het terugdringen van de kosten, het aanpassen van de capaciteit of een nieuwe infrastructuur: het is allemaal mogelijk. De kosten vallen hierdoor vaak erg mee in vergelijking met de oude IT-infrastructuur.

Architecturen combineren

Hybride cloudoplossingen zijn zo veelzijdig dat ze ook ondersteuning bieden voor een combinatie van architecturen. Zo is het mogelijk om een database op locatie te houden en een moderne applicatie in de publieke cloud te ontwikkelingen. Dit sluit goed aan op de behoeften van veel bedrijven die van technologie afhankelijk zijn. Hybride cloud is een flexibele en kostenefficiƫnte oplossing in diverse situaties!

Wilt u hier meer over weten of wilt u de hybride cloud of een andere oplossing in uw bedrijf laten implementeren? De specialisten van Xifeo helpen u graag verder. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Hybride cloud biedt veel keuzevrijheid