Cybersecurity: de belangrijkste trends

Cybersecurity: de belangrijkste trends

Met de komst van nieuwe mogelijkheden door Artificial Intelligence en Internet of Things ontstaan er voor veel bedrijven nieuwe kansen. Denk bijvoorbeeld aan slimme robots die de klantenservice bedienen. Deze nieuwe mogelijkheden en kansen brengen ook risico’s met zich mee. Op het gebied van cybersecurity valt er vaak nog veel te behalen. Wij zetten de belangrijkste beveiligingstrends voor u op een rij.

Beveiliging zonder wachtwoord

Eén van de grootste doelwitten voor cybercriminelen zijn wachtwoorden. Deze vorm van beveiliging is voor de doorgewinterde crimineel een makkie om doorheen te komen. Al jaren wordt er gezocht naar een manier om wachtwoorden op een veilige manier te vervangen. Beveiliging zonder wachtwoord is een trend in cybersecurity. Er worden steeds meer manieren ontwikkeld waarop dit mogelijk is. Denk bijvoorbeeld aan een beveiliging met gezichtsherkenning of een vingerafdruk. De voorspelling is dat in 2022 maar liefst 90% van de MKB-bedrijven gebruik gaan maken van beveiliging zonder wachtwoord. Benieuwd naar de mogelijkheden? U leest er hier meer over.

Beveiligingsoplossingen vanuit de cloud

Steeds meer bedrijven werken met de cloud. Gevoelige data wordt niet meer opgeslagen op een eigen server, maar gedeeld op de cloud. Deze data wilt u uiteraard goed beschermen. Omdat bedrijven tegenwoordig veel naar de cloud verplaatsen, is het belangrijk om deze in zijn geheel te beveiligen. Maak gebruik van één securitybeleid, zodat iedereen de cloudapplicaties en de data daarin op dezelfde manier gebruikt.

Internet of things en 5G-netwerk: een uitnodiging voor cybercriminelen

Door de komst van het 5G-netwerk komt het Internet of Things nog sneller op. Met het Internet of Things kan ieder object worden verbonden met het internet. Dankzij een vergaande mate van digitalisering kan het volledige productieproces bij een bedrijf worden bestuurd en onderhouden. Hierdoor kan er sneller en efficiënter worden gewerkt, maar het brengt ook veiligheidsrisico’s met zich mee. Des te meer er verbonden is met het internet, des te meer ingangen cybercriminelen krijgen. De mogelijkheden om binnen te dringen op uw netwerk worden dus groter. Krijg iedere schakel in uw netwerk inzichtelijk om het optimaal te kunnen beveiligen.

Zwakke plekken in AI

Artificial Intelligence, ook wel AI genoemd, wordt steeds vaker gebruikt en toegepast. Ook cybercriminelen spelen hierop in, daardoor worden cyberaanvallen steeds complexer. Zo kunnen criminelen met AI-toepassingen ontdekken waar zwakke plekken in de beveiliging zitten. Als bedrijf is het belangrijk dat u iedere ongebruikelijke handeling binnen het netwerk direct inzichtelijk maakt. Zo kunt u direct reageren en problemen tijdig detecteren.

Krijg inzicht in uw netwerk

Er ontstaan steeds meer mogelijkheden voor cybercriminelen om binnen te komen op netwerken. Om uw bedrijfsnetwerk optimaal te kunnen beveiligen is inzicht in activiteiten op het netwerk erg belangrijk. Zo worden problemen en afwijkend gedrag snel gedetecteerd en kunt u er direct op reageren. Xifeo ondersteunt u hier graag bij. Neem voor meer informatie contact met ons op via 036-2002357 of maak gebruik van het contactformulier.

Cybersecurity: de belangrijkste trends