Cybersecurity anno 2019

Cybersecurity anno 2019

Cybersecurity is een veelbesproken onderwerp. Niet alleen personen, maar ook bedrijven hebben last van deze digitale criminelen. Het beveiligen van netwerken en het beschermen van data voor de bedreigingen van cybercriminelen is tegenwoordig belangrijker dan ooit. Hoe kunt u dit het beste aanpakken en waar moet u op letten?

Cybercriminelen worden steeds slimmer

Op het nieuws vernemen we regelmatig berichten over organisaties die te maken krijgen met een datalek. Dit komt omdat er meer online criminelen zijn dan vroeger, maar ook omdat cybercriminelen en hackers steeds slimmer en professioneler te werk gaan. De cybercriminelen van tegenwoordig maken gebruik van geavanceerde software, hardnekkige virussen en innovatieve phishing-technieken om toegang te krijgen tot afgeschermde gegevens van bedrijven.

Digitale criminaliteit is dus een serieuze zaak. Er moeten veiligheidsmaatregelen genomen worden die garantie bieden op een veilige en beschermde digitale omgeving. Moge het duidelijk zijn dat gegevens van medewerkers, klanten en partners uit handen van hackers horen te blijven. Maar wat kunt u als bedrijf doen om digitale criminelen te slim af te zijn?

Train uw personeel

Er zijn verschillende voorbeelden van datalekken bekend waarbij medewerkers ongewild aan hebben bijgedragen. Eén klik op een mailtje dat echt lijkt, maar dat niet is, kan een hacker al toegang verlenen tot gevoelige informatie. Het is daarom van uiterst belang dat alle werknemers goed worden getraind om malafide praktijken te leren herkennen.

De cloud als gegevensopslag

Er zijn veel bedrijven die gekozen hebben voor gegevensopslag in de cloud. Dat is een goede keuze, want uw data staat veiliger in de cloud. Meer weten? In deze blog leest waarom de cloud meer veiligheid biedt van uw gegevens dan lokale opslag.

IT-beheer uitbesteden

Ondanks dat IT-beheer voor ondernemingen steeds belangrijker wordt, is het voor de meeste bedrijven geen kernfunctie. De complexiteit van IT neemt toe en het op peil houden van de kennis betreft de nieuwste technologieën, systemen en beveiligingsmogelijkheden blijft achter. En dat terwijl cybercriminelen wel steeds met nieuwe technieken komen. Het uitbesteden van uw IT-beheer is dan ook een logische optie die een betere beveiliging van uw digitale bedrijfsomgeving garandeert. Een IT-partner is altijd op de hoogte van de nieuwste veranderingen, systeem updates en beschikt daarnaast over de technische expertise om u te kunnen adviseren over beveiligingsmaatregelen. Lees hier meer over het uitbesteden van uw IT-beheer. 

Vergeet de smartphone niet

Het aantal digitale veiligheidsincidenten met mobiele apparaten is het afgelopen jaar toegenomen. Toch nemen veel organisaties niet de moeite om hun smartphones net zo goed te beschermen als andere systemen. Waarom dit niet gebeurt is niet helemaal duidelijk; op bedrijfstelefoons staan immers ook gegevens die beter uit handen van cybercriminelen kunnen blijven. Daarnaast is het uiteraard ook mogelijk om via een smartphone belangrijke wachtwoorden te kraken en hierdoor toegang te verkrijgen tot gegevensrijke systemen. Bent u van plan om extra beveiligingsmaatregelen te nemen? Vergeet dan ook zeker niet om naar de mobiele beveiliging te kijken.

Meer weten over cybersecurity?

Wilt u meer weten over cybersecurity? Vraagt u zich af wat u kunt doen om uw gegevens goed te beveiligen? Dan bent u bij Xifeo aan het goede adres. Als specialist in IT-beheer kunnen wij u uitstekende service en ondersteuning bieden. Neem contact met ons op via het contactformulier of bel naar 036-2002357.

Cybersecurity anno 2019