4 veelgestelde vragen over Kubernetes

Kubernetes worden steeds populairder en steeds meer ontwikkelaars zetten het in. Maar waarom gebruiken zij het zo graag, wat houdt het precies in en waar komt het vandaan? Xifeo geeft antwoord op 4 veelgestelde vragen over Kubernetes.


Wat is Kubernetes?


Kubernetes is een containerorkestratiesysteem waarmee het mogelijk is om op grote schaal containers uit te rollen en te managen. Ook is het geschikt voor het beheren van gedistribueerde applicaties uit containers. Met Kubernetes kunnen apps in containers worden gebouwd, geleverd en geschaald. Hierdoor is het gemakkelijker om containers te clusteren en te beheren.


Waar komt het vandaan?


Kubernetes is ooit gestart als open-sourceproject van Google. Zij zijn hier meer dan tien jaar geleden mee gestart om containers binnen Google te beheren. Door workloads in containers te plaatsen, werd de servercapaciteit efficiƫnter benut.


Waarvoor worden Kubernetes ingezet?


Tegenwoordig worden Kubernetes gebruikt om applicaties in containers te beheren. De containerorkestratie is nodig wanneer een applicatie uit meerdere containers bestaat en deze op verschillende servers draaien. Dankzij de containerorkestratie worden containers op het vereiste aantal servers geplaatst en komen containers niet meer in een overbelaste server terecht. Het is mogelijk om delen van de applicatie te isoleren in een container. Daardoor worden alleen de middelen gebruikt die nodig zijn voor een specifiek proces of functionaliteit. Het biedt flexibiliteit, is overdraagbaar en draagt bij aan de ontwikkelsnelheid.


Wat zijn de grootste voordelen van Kubernetes?


De twee grootste voordelen van Kubernetes zijn:


Wil je meer lezen over de voordelen van Kubernetes? Bekijk dan deze blog van Xifeo. 


Meer informatie over Kubernetes?


Xifeo heeft diverse specialisten in huis die Certified Kubernetes Administrator zijn. Wilt u hier meer informatie over of wilt u een opdracht met betrekking tot Kubernetes uit laten voeren? Onze specialisten staan voor u klaar.

Picture of XIFEO

XIFEO

Voor dit account is geen verdere informatie beschikbaar.