Zabbix Meetup Online

Zabbix Summit 2022 – de 10e editie

Xifeo aanwezig op de Zabbix Summit 2022!

Afgelopen oktober zijn wij weer met een Xifeo afvaardiging naar de Zabbix Summit gegaan. Dit keer vond deze plaats in Riga, Letland. Eindelijk weer een fysieke conferentie, waar wij als Zabbix certified partner voor waren uitgenodigd!

De conferentie en deelnemers

Op de conferentie waren in totaal 400 deelnemers die gezamenlijk 48 landen vertegenwoordigden. In totaal duurde de Zabbix Summit twee dagen en bestond deze uit interessante lezingen (29 in totaal), zeven workshops en diverse breaks om met iedereen te spreken en vragen te stellen aan verschillende Zabbix specialisten en experts. Zowel het Zabbix HQ als Zabbix LaTam team was goed vertegenwoordigd. Voor de mensen die niet aanwezig konden zijn werd de gehele conferentie zelfs gelivestreamd. Zie hieronder de links naar de twee YouTube livestreams.

Alle deelnemers zaten in hetzelfde hotel. Je zag elkaar tijdens de conferenties, de lunches en diners meer ook tijdens het avondprogramma waar je vrijwillig aan mocht deelnemen. De mensen die aan het einde van de dag nog genoeg energie overhadden, gingen zelfs nog even door om het nachtleven van Riga te ontdekken.

Het programma

Het dagprogramma vond plaats in het Radisson Blu Hotel, waar de lezingen werden gegeven. Hier werd alle rand informatie rondom Zabbix besproken en vonden de workshops en examens plaats. Ook was het mogelijk om Zabbix goodies te kopen. Denk aan T-shirts, hoodies, tassen en koffiemokken.

De avondprogramma’s waren o.a. in Hanzas Perons en Spikeru Concert Hall. De eerste avond bestond uit karaoke, basketballen werpen, sumoworstelen, en stier- of rodeorijden. Dit allemaal onder genot van muziek gespeeld door een band uit Oekraïne en lekker eten!

Het weerzien van de Zabbix Partners was ook weer een feest, onder andere Andrew Nelson, Christian Anton, Wolfgang Alper en de Vikings vanuit Zweden. Maar ook een heleboel anderen waar vele anekdotes uit het verleden over werden gedeeld. Er waren gesprekken over Zabbix, Open Source en vele andere onderwerpen.

Heb jij vragen over bovenstaand artikel of wil je graag iets anders weten? Geef ons een seintje op info@xifeo.nl of een belletje op 036 – 200 23 5

Picture of Remco Fugers

Remco Fugers

Met Remco zijn brede kennis en ervaring vanuit consultancy en OpenSource zal hij de Xifeo medewerkers begeleiden en meehelpen met hun ontwikkelingen, opleidingen en certificeringen. Daarnaast houdt hij zich bezig houden met zaken rondom Zabbix trainingen en consultancy aanvragen. En andere back-office zaken vanaf huis of kantoor.