Ik ben gehackt, wat nu?

Ik ben gehackt, wat nu?

Misschien heeft u er wel eens over nagedacht: wat voor impact heeft het als ik gehackt word? Stelt u zich eens voor dat u op een dag binnenkomt op kantoor en al uw schermen een bericht tonen waarin staat dat uw bestanden versleuteld zijn, en de enige manier om dit op te lossen is door een X aantal Bitcoins over te maken naar de hacker in kwestie. Toegegeven, dit voorbeeld is misschien wel erg extreem. Maar er hoeft maar één essentieel systeem geraakt te worden waardoor uw complete bedrijfsvoering ernstig verstoord kan worden of zelfs helemaal stil kan komen te liggen.

Gehackt ondanks maatregelen

Natuurlijk doet u er alles aan om dit te voorkomen en verwacht u misschien wel dat deze maatregelen voldoende zijn. Maar uit een recent onderzoek van Fortinet, blijkt dat de helft van de ondervraagde bedrijven op de een of andere manier slachtoffer is geworden van een hack. Ook is er wereldwijd opschudding geweest over de ontdekte lekken van onder andere Log4J en Solarwinds. Dit heeft extra duidelijk gemaakt dat een kwetsbaarheid zich op vele manieren kan manifesteren.

Voorbereiding op een succesvolle cyberaanval

Ondanks uw getroffen maatregelen is het zeker mogelijk dat er een succesvolle cyberaanval plaatsvindt. Is er wel eens nagedacht wat u dan moet doen in zo’n situatie? Het laatste wat u wilt is dat ook uw back-up voor langere tijd geïnfecteerd is waardoor deze voor langere periode niet bruikbaar is. Daarom is het altijd aan te raden om een plan B te hebben. Vaak wordt bij het nadenken over dit soort onderwerpen binnen een organisatie de mogelijke impact niet goed begrepen. Naast dat dit een belangrijk technisch IT-vraagstuk is, komen er ook veel andere zaken bij kijken. Xifeo kan u hier mee helpen!

Xifeo staat voor u klaar!

Xifeo kan aan de hand van de belangrijkste bedrijfsprocessen, onderzoeken welke onderliggende technische componenten daarbij komen kijken. Hoe de onderlinge relaties liggen en wat er veiliggesteld moet worden om het weer terug te kunnen bouwen. Door met de juiste mensen door de verschillende systemen en processen te lopen, krijgen we het complete plaatje helder.Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via 036-2002357 of vul het contactformulier in.

Ik ben gehackt, wat nu?