De verhuizing naar ons nieuwe Xifeo pand

De verhuizing naar ons nieuwe Xifeo pand

De zoektocht naar een nieuw Xifeo pand

Afgelopen 1 augustus was het zover: het tekenen bij de notaris voor de overdracht van ons nieuwe pand. Van huren naar kopen, wat een zoektocht was dat! Probeer maar eens een pand te vinden dat aan alle eisen voldoet: een geschikte ruimte, (centrale) locatie, voldoende parkeerplekken en dat voor een prima prijs. Gelukkig hebben wij die gevonden!

De verhuizing

Ons nieuwe pand hebben we gekocht ‘as-is’ met meubilair en alles wat er instond. Veel spullen waren toch niet meer bruikbaar en hebben we verkocht via Marktplaats en de rest klein gemaakt om naar het grofvuil te brengen.

Op 2 augustus konden we alvast een deel van het meubilair halen voor het nieuwe Xifeo kantoor. We hadden mooie sta- en zitbureaus uit de failliete boedel van Office Centre gekocht. Die meubels moesten eerst gedemonteerd worden om vervolgens weer gemonteerd te worden in ons nieuwe pand. Naast IT-specialisten zijn wij ondertussen ook verhuizers, meubilair monteurs en nog veel meer geworden ;). Medio augustus hebben we onze oude locatie leeggehaald en de laatste dingen naar Almere verhuisd. De eettafel (Zwaartafelen tafel) hopen we nooit meer te hoeven verhuizen!

Cursus Zabbix Certified Specialist in het nieuwe pand

De huur hadden we opgezegd per 1 september, dus moesten we voor die tijd ons oude plekje bij Zaanhaven in Zaandam verlaten. Hier heeft Xifeo ruim negen jaar gezeten. Als certified partner van Zabbix wilden we graag in de laatste week van augustus een cursus Zabbix Certified Specialist geven op ons nieuwe adres aan de Randstad 22 141 te Almere. Hiervoor moest onze nieuwe locatie natuurlijk helemaal klaar zijn. En dat is gelukt!

Wat komt er nog meer kijken bij een verhuizing?

Waar je nog meer tegenaan loopt als je een eigen pand koopt, is dat je zelf overal verantwoordelijk voor bent. Denk aan schoonmaken, de elektra maar ook de tuin. We hebben besloten om, ondanks dat wij werkzaam zijn op ICT-gebied, een deel van deze zaken zelf op te pakken. Het overige deel hebben wij laten doen door bestaande contacten van de vorige eigenaar. Hier hebben wij nieuwe afspraken mee gemaakt. Zo gaan we elke keer weer een stapje vooruit!

Ook voor het verwarmen van het pand hebben we de keuze gemaakt om niet de stadsverwarming te gebruiken maar om dit via onze airco’s te doen. Koelen en verwarmen in één dus. Daarvoor hebben we wel de airco’s laten nakijken en de oude airco-systemen laten vervangen. Om nog meer klimaat neutraal te worden zullen er begin 2023 zonnepanelen op het pand geplaatst worden.

Voor de lichtbak die nog aan het pand zat van de vorige eigenaar hebben we snel contact gezocht met partijen om hier Xifeo als naam in te krijgen. Dit zit er sinds vorige week mooi op. Nu nog het vervangen van de verlichting naar LED en dan zijn we voor een groot deel klaar. Er zijn nog voldoende andere wensen, maar die gaan we in 2023 verder realiseren!

 

Koffiemachine gesprekken in een ICT-omgeving

We hebben nu negen kantoorruimtes in ons pand waarvan we er vier hebben ingericht als werkplek. Met 11 werkplekken voor het kantoorpersoneel maar ook voor onze consultants die niet thuis kunnen of willen werken. Natuurlijk ook waarbij ze een koffiemachine gesprek kunnen voeren met de aanwezige collega(‘s).

Eén van de kantoren beneden is een spreekkamer/trainingsruimte/lunchruimte geworden. Op de 1e etage hebben we een game-room voor ontspanning tussendoor ingericht. De tweede etage is nog “under construction”. Er staan wel al bureaus en tafels. Hier is het plan om dit in 2023 te gaan opknappen en deze ruimte dan ook in gebruik te nemen. De airco’s daar zijn in ieder geval gloednieuw!

Een succesvolle eerste Zabbix training in het nieuwe pand

Op 27 augustus jongstleden ging onze Zabbix training beginnen op het nieuwe kantoor met acht deelnemers onder leiding van onze Zabbix expert Robert. Dus voor die datum moest de cursusruimte klaar zijn. Gelukkig was het internet en de Wifi snel geregeld en kon de cursus gewoon beginnen. Regelmatig hebben we de Zabbix cursisten om feedback gevraagd of we nog zaken konden verbeteren of vergeten waren. We kregen te horen dat alles meer dan voldoende was. We kijken terug op een succesvolle eerste Zabbix training in ons nieuwe kantoor.

Ons nieuwe Xifeo pand bezichtigen?

Ondertussen zitten we al in november en gaan we aan het einde van de maand weer een Zabbix cursus geven. Vrijwel dagelijks werken er collega’s op kantoor. Langzaamaan beginnen de collega’s elkaar ook op te zoeken en dat was precies wat we wilden bereiken: meer interactie met elkaar. We missen soms een klein beetje het uitzicht van Zaanhaven (haven en boten) maar hebben hier in Almere ook een fantastische plek gevonden.

Wil je ons pand een keer komen bezichtigen? Geef ons een seintje op info@xifeo.nl of een belletje op 036 - 200 23 57.

De verhuizing naar ons nieuwe Xifeo pand