Wat is SharePoint en hoe kan het ingezet worden?

Wat is SharePoint en hoe kan het ingezet worden?

SharePoint is een samenwerkingsplatform van Microsoft. Dit platform maakt het mogelijk om samen te werken in de cloud. Dit platform kan voor zowel kleine als grote organisaties veel voordelen bieden.

SharePoint kan ingezet worden voor verschillende toepassingen, zoals een intranet, als bestandopslag, communicatieplatform of content management systeem. Benieuwd naar de toepassingen en voordelen van SharePoint? Wij zetten het op een rijtje.

SharePoint als content management systeem

SharePoint wordt veelvuldig gebruikt als content management systeem (CMS). SharePoint biedt namelijk verschillende oplossingen in één omgeving. In SharePoint kunt u documenten opslaan, documenten wijzigen en met elkaar communiceren.

Zo wordt een mailtje sturen met een document in de bijlage verleden tijd. SharePoint is vanaf iedere locatie toegankelijk, zo heeft u niet langer te maken met een schijf waar u niet in kunt wanneer u vanuit een andere locatie werkt.

SharePoint als intranet

Voor grote organisaties zoals zorginstellingen of scholen is een intranet een geweldige uitkomst. Op een eenvoudige manier wordt er onderling gecommuniceerd, wordt er kennis gedeeld en raken collega’s op verschillende afdelingen meer bij elkaar betrokken.

Vaak draait het internet op SharePoint, maar dit is niet altijd het geval. Intranet kan namelijk ook op andere platformen gebouwd worden. Een groot voordeel van een intranet via SharePoint is dat informatie eenvoudig beschikbaar gemaakt kan worden voor de juiste mensen, zo kan bepaalde informatie alleen toegankelijk zijn voor de mensen die hier belang bij hebben.

SharePoint voor Business Intelligence

Veel organisaties gebruiken diverse informatiebronnen, statistieken en andere tools voor maken van analyses, strategieën en prognoses. Het kan een uitdaging zijn om alle informatie op één plaats te verzamelen en te combineren in een rapportage. Is dit een probleem die u bekend voorkomt, dan is SharePoint wellicht de juiste oplossing voor uw bedrijf.

SharePoint heeft integratiemogelijkheden met onder andere Microsoft Office, Microsoft Access en andere op SQL gebaseerde systemen. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om het platform geheel naar eigen wens te koppelen aan andere applicaties en informatiebronnen. SharePoint kan dan alle relevante informatie verzamelen en dit presenteren in op maat gemaakte Business Intelligence rapportages.

Meer weten?

SharePoint is een geavanceerde software die gebruikt kan worden voor verschillende doeleinden. Denkt u dat dit veelzijdige platform wellicht een toevoeging zou kunnen zijn voor uw onderneming? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Wat is SharePoint en hoe kan het ingezet worden?