Voordelen van SharePoint

Voordelen van SharePoint

SharePoint is een samenwerkingsplatform van Microsoft. Deze service maakt het mogelijk om samen te werken in de cloud. Zowel grote als kleine organisaties kunnen hier gebruik van maken. Het is een krachtig platform voor procesmanagement, documentmanagement en het online samenwerken. Dit flexibele en veelzijdige platform vergt het nodige werk om mee te starten, maar zorgt vervolgens voor veel voordelen. Wij zetten ze op een rijtje.

Beveiliging

Microsoft heeft bij SharePoint de beveiliging voorop gezet. Er wordt gebruik gemaakt van meerdere lagen beveiliging en de locatie van de datacenters is niet bekend. Met BitLocker encryptie en SSL wordt het dataverkeer beveiligd. Het is mogelijk om met de Information Rights Management verdere encrypties aan te brengen. Dat maakt SharePoint meer dan veilig om te gebruiken en om (gevoelige) bestanden op te bewaren en te delen.

Minder onderhoud

Doordat SharePoint een cloud-oplossing is, is er minder onderhoud nodig. Dit betekent ook minder kosten. Bij eerdere versies was er meer onderhoud en beheer nodig voor de lokale SharePoint omgeving. Maar dankzij verbeteringen en vernieuwingen is dit niet meer nodig.

Makkelijk delen met externe gebruikers

Wanneer er wordt gewerkt met klanten of partners, kan het handig zijn om documenten te delen. Gebruikers van SharePoint kunnen bestanden en mappen gemakkelijk met externe gebruikers delen. Hier is enkel een Microsoft Account met zakelijk e-mailadres voor nodig. Daarnaast is het mogelijk om een zogenaamde Guest Link aan te maken. Zonder in te loggen heeft de externe gebruiker lees- of bewerkrecht. Dit kan op ieder moment worden stopgezet.

Altijd toegang

Met SharePoint heeft u altijd en overal toegang tot e-mails en documenten. Met eigen inloggegevens maakt het niet uit waar u bent of met welk apparaat u SharePoint bezoekt, u kunt altijd bij SharePoint terecht.

Geen Network Share meer nodig

Iedereen met gebruikers rechten voor SharePoint heeft toegang tot OneDrive voor Business. Dit is een persoonlijke plek waar medewerkers documenten kunnen synchroniseren en delen. Het geeft daarnaast ook de mogelijkheid om samen te kunnen werken aan documenten, zowel met collega’s als mensen buiten het bedrijf. Hierdoor is er geen Network Share meer nodig.

SharePoint is een betrouwbare cloud-oplossing en zeer geschikt om in te zetten binnen zowel kleine als grote organisaties. De specialisten van Xifeo richten SharePoint graag in voor uw bedrijf. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.

Voordelen van SharePoint