Verbeter uw cybersecurity met een roadmap

Verbeter uw cybersecurity met een roadmap

Er wordt vaak vanuit gegaan dat de data van een bedrijf goed beveiligd is. De IT-structuur werd voorheen zo opgezet dat met verschillende oplossing de cybersecurity goed zou zijn. Maar tegenwoordig zijn alle apparaten en servers verbonden met het internet, waardoor bedrijfsgevoelige gegevens makkelijker bereikbaar zijn. De traditionele beveiliging is dan niet meer voldoende. Met een roadmap brengt u de kwetsbare factoren in beeld en krijgt u grip op de cybersecurity.

Een roadmap maken

Wanneer u een roadmap gaat maken, begint u met het in kaart brengen van de beveiligingsrisico’s. Denk ook na over de gevolgen van de risico’s en bedenk welke impact het heeft op uw bedrijf. Op die manier kunt u de risico’s indelen op prioriteit. Vervolgens bedenkt u de oplossingen voor de risico’s.

Een cybersecurity roadmap wordt samengesteld door de impact van een probleem te vermenigvuldigen met het risico. Wanneer een probleem een grote impact heeft en een hoog risico staat deze bovenaan in de roadmap. Zo houdt u grip op uw cybersecurity en verbetert u de beveiliging.

Planning en prioriteiten

Houd controle over de cybersecurity van uw bedrijf. Zorg ervoor dat er een beveiligingsstrategie en beleid is en dat dit vertaald is naar maatregelen. Zo weet iedereen wat er moet gebeuren wanneer een probleem zich voordoet. Met behulp van een roadmap legt u vast wat u wilt met de cybersecurity en welke kant u op wilt gaan. We raden aan om een planning en prioriteitenlijst vast te leggen in de roadmap.

Xifeo is uw partner op gebied van ICT

Xifeo kan u ondersteunen op verschillende ICT-gebieden. Van de architectuur tot het ontwerpen van een volledige nieuwe ICT-omgeving: wij verzorgen het volledige project. Uiteraard stemmen we dit af op uw organisatie en staat veiligheid voorop. Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden voor uw organisatie. Neem contact met ons via 036-2002357 of maak gebruik van het contactformulier.   

Verbeter uw cybersecurity met een roadmap