Tips voor een succesvol ICT-project

Wilt u meer uit uw bedrijf halen? Dan kunt u niet zonder goede ICT-oplossingen. Door deze oplossingen goed in te zetten en te beheren kunt u hier uw voordeel uithalen. ICT-projecten zijn vaak een last binnen bedrijven. De kennis is niet aanwezig, de kosten vallen tegen en het implementeren gaat niet goed. Hoe zorgt u ervoor dat het project wel slaagt? Xifeo geeft tips!


Een groter doel


Wanneer ICT wordt gezien als last en niet goed wordt opgenomen in het bedrijf is de kans op succes minimaal. Daarom is het belangrijk om het te integreren in een groter doel. Stel uzelf de volgende vragen:


Door antwoorden te geven op deze vragen maakt u het voor uzelf inzichtelijk wat voor rol het speelt binnen het bedrijf en wat er nodig is om het project te laten slagen.


Overzicht


Er zijn altijd invloeden van buitenaf die de voortgang kunnen beïnvloeden. Denk hierbij aan een nieuwe wetgeving of aanpassingen in technologie. Probeer het daarom op te delen en maak de looptijd niet te lang. Hierdoor is de kans op tussentijdse wijzigingen kleiner en de kans op succes groter.


Samenwerken


Inventariseer voor wie de ICT-oplossingen gevolgen zullen hebben en wie er te maken krijgen met de veranderingen. Breng hen tijdig op de hoogte en laat de betrokken partijen meedenken over de oplossingen. Hierdoor voelt iedereen zich betrokken en krijgt u van meerdere kanten inzichten. Daarnaast zal de acceptatie van de wijzigingen soepeler verlopen. De ICT zal hierdoor sneller en beter gebruikt worden.


Kennis


ICT-ontwikkelingen gaan snel en het is logisch dat u niet altijd overal van op de hoogte bent. Schakel een partij in die kennis heeft en u kan adviseren over de mogelijkheden en ontwikkelingen. Xifeo is uw betrouwbare ICT-partner en ondersteunt u hierbij.


Onverwachte kosten


Aan het begin van een ICT-project maakt u een kosten- en risicoanalyse. Houd bij de kosten rekening met zaken als aanschaf van middelen, onderhoud, trainingen, softwareontwikkeling, vervanging van apparatuur etc. Zo bent u overal op voorbereid en zullen er tijdens het project weinig onverwachte kosten zijn.


Wanneer u weet welke voordelen ICT-oplossingen voor u kunnen hebben, ziet u ook dat het de moeite waard is om dit goed op te zetten. Heeft u hierbij hulp nodig of wilt u meer informatie over ICT-beheer? Neem dan contact op met Xifeo. Bel naar 075 757 2684 of vul ons contactformulier in. 

Picture of XIFEO

XIFEO

Voor dit account is geen verdere informatie beschikbaar.