Redenen om IT-beheer uit te besteden

Voor ondernemingen kan de keuze tussen IT-beheer zelf aanpakken of uitbesteden lastig zijn. In dit artikel benoemen we waarom het goed kan zijn om IT-beheer uit te besteden.  


Kostenbesparing


Voor veel bedrijven is een in-house IT-manager een ware luxe. Het gemiddelde jaarsalaris ligt vrij hoog en daarnaast komen er nog extra kosten bij, zoals trainingen of bonussen. Wanneer er bewust niet gekozen wordt voor een ervaren IT’er, maar het beheer ook niet wordt uitbesteed, loopt men risico op verlies van productiviteit; personeel die niet genoeg verstand van IT heeft gaat toch proberen om de problemen op te lossen. Bij uitbesteding van IT-beheer worden de kosten beperkt tot overzichtelijke maandelijkse kosten die vaak ook nog eens aanzienlijk lager zijn.


Focus op kernactiviteiten


IT-beheer neemt vaak een hoop tijd in beslag: de infrastructuur moet draaiende gehouden worden, gebruikers vragen om support en dan zijn er zo nu en dan ook problemen. Tegenwoordig moeten alle systemen voldoen aan wet- en regelgeving van bijvoorbeeld de AVG en cybersecurity. Wanneer u het IT-werk, of delen daarvan, uitbesteedt dan heeft uw eigen personeel meer tijd over om zich te focussen op de kernactiviteiten van de organisatie.


Up-to-date met de laatste technologieën


Een IT-partner heeft de middelen en het personeel om te investeren in de meest recente systemen, technologieën en updates. Vaak zien we dat het gemiddelde mkb-bedrijf niet investeert in verbeterde versies wanneer de huidige oplossingen nog werken. Wanneer IT-beheer wordt uitbesteedt dan profiteert de onderneming er sterk van: personeel werkt dan altijd met de nieuwste hardware- en softwareprogramma’s en andere tools. Zo kan er doorgaans veel effectiever en efficiënter gewerkt worden.


Technische expertise tot uw beschikking


Uiteraard loopt uw onderneming de kans op een technisch probleem die om specifieke kennis vraagt. Het zou kunnen dat het hier vaardigheden en ervaring betreft die u zelf niet in huis heeft. Wanneer u uw IT-beheer heeft uitbesteedt dan zijn er voldoende gespecialiseerde technische experts in dienst bij het IT-bedrijf die u direct kunnen ondersteunen.


Snel support bij noodgevallen


Mocht zich een zware storing of een andere noodsituatie voordoen waardoor het hele bedrijf stil staat dan kost iedere minuut geld. In zo’n geval is een snel herstel van groot belang. Uw IT-bedrijf staat altijd voor u klaar en zal zo vlug en adequaat mogelijk het noodgeval oplossen.


Wilt u uw IT-beheer uitbesteden? Dan bent u bij Xifeo aan het goede adres. Wij zijn gespecialiseerd in IT-beheer en kunnen u een uitstekende service en ondersteuning bieden. Neem contact met ons op via het contactformulier of bel naar 075 757 2684.

Picture of XIFEO

XIFEO

Voor dit account is geen verdere informatie beschikbaar.