Moderne back-up oplossingen

Moderne back-up oplossingen

Bij veel bedrijven valt er nog veel te winnen op het gebied van cybersecurity. Dit hangt niet alleen af van goede technologie, maar ook van de ingerichte processen en het trainen en bewustmaken van personeel. Daarnaast is het belangrijk dat, mocht een cybercrimineel succesvol bij de data kunnen, er een goede back-up- en recoveryoplossing is.

Cybercriminelen maken gebruik van de nieuwste technologie. Daarom is het belangrijk dat bedrijven er zoveel mogelijk aan doen om de kans op een succesvolle aanval te verkleinen. Met goede beveiliging- en back-upoplossingen kan de schade worden beperkt.

Criteria van moderne back-up oplossingen

Er zijn een aantal criteria waar goede en moderne back-up en recoveryoplossingen aan moeten voldoen. Xifeo zet ze op een rijtje.

  • Goede en uitgebreide beveiliging: kies voor back-upoplossingen die op een gelijke manier de workloads en infrastructuren beschermen. Dit geldt zowel voor het eigen datacenter, als cloudoplossingen. Zorg voor een betrouwbare back-up van de gegevens. Een moderne back-upoplossing moet checken of de back-up ook niet is aangetast.
  • Recovery op schaal: kies voor een recoveryoplossing die automatisch tests kan draaien op de achtergrond. Wanneer er een recovery nodig is, dan staat deze altijd klaar.
  • Hergebruik van data: wanneer u kiest voor een moderne oplossing, dan kan de data uit de back-ups ook worden gebruikt voor andere zaken zoals testing of data analytics.
  • Eenvoudig beheer: het is belangrijk dat de status, prestaties en capaciteit van de back-upinfrastructuur altijd inzichtelijk zijn. Dankzij een eenvoudig beheer zijn deze gegevens snel en gemakkelijk in te zien.
  • Moderne oplossingen kunnen ge├»ntegreerd worden met IT-tools. Hierdoor kunnen workflows back-ups automatisch uitvoeren.

Meer informatie?

Een goede en moderne back-upoplossing moet zowel in de cloud als in het eigen datacenter werken, eenvoudig te beheren zijn en altijd beschikbaar zijn. Wilt u hier meer weten of bent u benieuwd wat Xifeo voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar 036-2002357. 

Moderne back-up oplossingen