IT-platformen zonder een goede architectuur vormen een risico

IT-platformen zonder een goede architectuur vormen een risico

Veel bedrijven werken met meerdere IT-platformen. Vaak groeien deze platformen in de loop der tijd en ook de technologie staat niet stil. Hierdoor wordt de IT-architectuur steeds complexer. Het beheer van alle platformen wordt steeds lastiger en onoverzichtelijk. Dit doet niet alleen afbreuk aan de betrouwbaarheid, maar ook het gebruikersgemak gaat achteruit.

Des te complexer de structuur is, des te groter de kans dat er fouten worden gemaakt. Niet alleen door mensen of processen, maar ook door technologieën. Zo worden verouderende hard- en software sneller gehackt en leveren ze storingen op. Voorkom dit soort risico’s en zorg ervoor dat de IT-architectuur goed op orde is, regelmatig wordt bijgewerkt en de laatste versies worden gebruikt.

Goed blijven functioneren

Een goede indeling van de IT-architectuur in combinatie met goede oplossingen die passen bij uw bedrijf zorgen ervoor dat databases en systemen goed kunnen blijven functioneren. Hierdoor kunnen datavolumes en workloads zelfs stijgen. Monitoring is hierbij erg belangrijk. Systeemfouten worden ontdekt en tijdig opgelost voordat ze echt grote schade aanrichten en de bedrijfsproductiviteit in gevaar brengen.

Minimaliseer downtime

Wanneer uw IT-architectuur in harmonie werkt, wordt de downtime geminimaliseerd. Het is ook mogelijk om te kiezen voor redundante technologie. Gevoelige data wordt dan twee keer opgeslagen in twee verschillende datacenters op verschillende locaties. Hierdoor is er bij downtime altijd nog toegang tot één van de twee datacenters. De kans op een IT-storing en downtime wordt daardoor veel kleiner.

Meer informatie

Uw IT-architectuur moet met zorg worden ingericht en gepland. Daarnaast moet het regelmatig worden geüpdatet om het veilig en goed werkbaar te houden. Xifeo ondersteunt u hier graag bij. Wij hebben diverse experts in huis met kennis van IT-architectuur. Wilt u meer weten over dit onderwerp of een afspraak inplannen? Neem dan contact met ons op.

IT-platformen zonder een goede architectuur vormen een risico