ICT inventarisatie

ICT inventarisatie

Wordt er op dit moment efficiënt gewerkt op kantoor en op afstand? Bieden uw huidige ICT-voorzieningen nog wel de juiste groeimogelijkheden en flexibiliteit voor uw medewerkers en organisatie? Breng de status van uw bedrijfsnetwerk in kaart met de ICT site-check. Tijdens de ICT site-check brengen wij uw volledige bedrijfsnetwerk in kaart.

ICT site-check

Om uw volledige bedrijfsnetwerk zo goed mogelijk te inventariseren komt er een IT-specialist bij u op locatie en kijkt onder andere naar de huidige netwerkapparatuur, netwerkinrichting, systemen, hardware componenten, softwareversies en licenties. Daarmee krijgen wij inzicht in de veiligheid van het netwerk en verouderede netwerkapparatuur dat verbonden is met het bedrijfsnetwerk. Een ICT site-check bestaat uit de volgende 3 stappen.

Stap 1: ICT Inventarisatie

Een IT-specialist komt bij u op locatie om uw ICT-omgeving te inventariseren. Tijdens deze afspraak wordt er onderzoek gedaan naar onder andere de inrichting van het netwerk, hardware- en softwareproducten, programma’s, licenties en veiligheid van het netwerk.

Stap 2: Rapportage

De bevindingen vanuit de IT-specialist worden uitgewerkt tot een duidelijk omschreven rapport. Hierdoor krijgt u inzicht van de huidige stand van uw bedrijfsnetwerk. In het rapport leest u onder andere terug of uw netwerkapparatuur nog up-to-date is of is verouderd. Op welke wijze is het netwerk beveiligd? Worden er automatisch back-ups gemaakt? Zijn de licenties nog actueel? 

Stap 3: Advies en aanbevelingen

Indien gewenst geven wij op basis van de bevindingen uit het voorgaande rapport advies of aanbevelingen voor vervangingen of verbetering van uw bedrijfsnetwerk. Samen met u gaan wij bepalen hoe we de ICT-strategie opnieuw gaan opzetten en wat uw wensen zijn. We bepalen wat nodig is op het gebied van hardware, software en diensten. Op basis van de gewenste situatie kunnen wij ook een meerjarig stappenplan opstellen, zodat u kunt blijven professionaliseren.

ICT site-check aanvragen

Wilt u meer inzicht krijgen in de status van uw bedrijfsnetwerk en bent u benieuwd wat Xifeo voor u kan betekenen? Vraag een ICT site-check aan en kom erachter of uw netwerk nog voldoende aansluit bij uw bedrijfsprocessen. Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar 036-2002357.

ICT inventarisatie