ICT-beheerzaken die de meeste problemen oplossen

ICT-beheerzaken die de meeste problemen oplossen

Er zijn een aantal zaken die een goed ICT-beheer mogelijk maken. Zo is het belangrijk om op de hoogte te zijn van nieuwe systemen, technieken en software updates. Worden deze zaken over het hoofd gezien, dan is de kans op problemen en veiligheidsrisico’s groot. Benieuwd hoe u gemakkelijk problemen voorkomt? In dit blogartikel bespreken wij 4 ICT-beheerzaken waarmee u de meeste problemen oplost.

Zwakke wachtwoorden

Eenvoudig te raden wachtwoorden die voor de inlog van meerdere applicaties gebruikt worden: het lijkt misschien voor de hand liggend, maar dit zien wij nog vaak. Voor mensen die kwaad in de zin hebben is het op deze manier eenvoudig om bij gevoelige, persoonlijke informatie te komen. Wij adviseren het gebruik van een wachtwoordmanager, die moeilijk te kraken wachtwoorden voor u bedenkt.

Wilt u uw gegevens nog beter beschermen? Ga dan voor een zogenoemde two-factor-authenticatie. Deze manier van inloggen vraagt naast inloggegevens ook nog voor een unieke code, die u ontvangt op een ander apparaat dan waarop u probeert in te loggen.

Verouderde software

Verouderde software en besturingssystemen die niet up-to-date zijn, brengen potentiële veiligheidsrisico’s met zich mee. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: oudere versies van Microsoft Office en versies van Microsoft Windows die niet meer ondersteund worden. Het is van belang om altijd de nieuwste softwareupdate te installeren. Op deze manier verkleint u de kans op potentiële veiligheidsrisico’s.

Verouderde hardware

Niet alleen verouderde software, maar ook verouderde hardware is een risico voor uw onderneming. Servers die al jaren draaien en oude computers of printers waar geen garantie meer op zit: wanneer deze het onverwachts vergeven dan staat de continuïteit van een onderneming op het spel.

Hardware vervangen is vaak een grote investering en houdt ondernemingen tegen om te vernieuwen. Dit is echter niet nodig; tegenwoordig is een gedeelte van de hardware namelijk te vervangen voor online. Dataopslag op eigen netwerk en servers is niet langer nodig: dit kan namelijk ook online in de cloud. Dat is veiliger én goedkoper. Lees alles over cloudopslag in deze blog.

Particuliere internetverbinding

Er zijn nog steeds bedrijven die gebruik maken van een particuliere internetverbinding. Zonde, aangezien er zakelijke internetverbindingen bestaan met een hoop voordelen voor ondernemingen. Heeft u een zakelijk verbinding en is er storing in de wijkcentrale, dan wordt het probleem voor zakelijke verbindingen zo snel mogelijk opgelost. Bij een particuliere internetverbinding kan het voorkomen dat u dagenlang geen internet heeft. Is het hebben van een internetverbinding van groot belang voor uw onderneming, overweeg dan om twee verschillende verbindingen af te sluiten.

Meer informatie?

Wij zijn uw betrouwbare partner op ICT-gebied en helpen u graag met ICT-vraagstukken. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op!

ICT-beheerzaken die de meeste problemen oplossen