Grip houden op het applicatielandschap in de cloud

Steeds meer organisaties stappen over op de cloud. Applicaties in de cloud worden automatisch geüpdatet. Het is de bedoeling dat de eindgebruiker hier niks van merkt en zonder vertraging de nieuwe functionaliteiten kan gebruiken. Maar wanneer er geen goed plan is voor het beheren van de cloud, verlopen updates niet altijd even soepel. Hoe houdt u grip op de cloud? Xifeo legt het uit!


De bewegende cloud


Het automatisch updaten van applicaties is een groot voordeel van de cloud. Maar dat betekent niet dat u dit als organisatie ongecontroleerd kunt laten uitvoeren. Cloud applicaties zijn altijd in ontwikkeling. Wanneer er niet met een applicatiebeheerbeleid wordt gewerkt kunnen er een aantal risico’s ontstaan. Hierdoor verliezen organisaties grip op de cloudomgeving en kunnen er veiligheidsproblemen ontstaan.


Zorg voor richtlijnen en afspraken


Hoe houdt u grip op de bewegende cloud, nieuwe updates en het gebruik van applicaties? Xifeo raadt aan om richtlijnen en afspraken vast te leggen. Zo heeft u iets om op terug te vallen wanneer het een chaos dreigt te worden. U bepaalt hoe de informatie-architectuur eruit ziet binnen uw organisatie en wat het beleid gaat zijn. Dit legt u vast in goede en duidelijke documentatie, zodat iedereen weet hoe hij met de cloud en de applicaties om moet gaan. Vervolgens zal het bij iedere update in de cloudomgeving duidelijk zijn wat er moet gebeuren en op welke manier.


Structuur en architectuur


Veel organisaties zetten steeds vaker ICT in om processen sneller en beter te laten verlopen. In de meeste gevallen draaien deze ICT-oplossingen naast elkaar, wat voor een onoverzichtelijk geheel zorgt. Xifeo helpt bij het opzetten van een goede architectuur en brengt daarmee structuur aan in het applicatielandschap. Wilt u de architectuur van uw ICT of cloudlandschap goed op orde hebben? Onze experts staan voor u klaar. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Picture of XIFEO

XIFEO

Voor dit account is geen verdere informatie beschikbaar.