Een veilige cloud-infrastructuur

Een veilige cloud-infrastructuur

Bijna ieder bedrijf maakt tegenwoordig gebruik van cloudoplossingen. Er wordt goed gebruik gemaakt van private en public cloudstructuren. Een goede beveiliging kan daarbij niet ontbreken. Het is belangrijk om daar als bedrijf aandacht aan te besteden. Een aanval wordt tegenwoordig niet meer op de zolderkamer uitgevoerd, maar door machines. Deze machines passen zich aan op basis van wat het tegen komt. Is uw bedrijf al klaar voor dit soort aanvallen? Xifeo legt uit hoe u voor een veilige cloud-infrastructuur zorgt.

Beveiliging van de cloud

Over de beveiliging van data in de cloud wordt vaak te laat nagedacht. Iedere cloudprovider biedt een oplossing aan en dat werkt goed, zolang je binnen de cloud van de provider blijft. Maar processen en gegevens op afzonderlijke servers blijven dan in afzonderlijke datacenters bewaard. Hierdoor kunnen ze niet met elkaar communiceren. In de praktijk blijkt dat niet te werken. Wat wel werkt is een holistische benadering en een integraal overzicht.

Een veilige infrastructuur opzetten voor de cloud

Werkt u in uw bedrijf met een multi-cloudomgeving? Kies dan voor een allesomvattende aanpak. Daarbij zijn deze punten belangrijk:

  • Zorg voor goede middelen waarmee u uw netwerk, data, toegang en cloudomgeving kunt beschermen. Dit houdt in dat u niet alleen een VPN of firewall moet toepassen, maar ook de nodige updates moet uitvoeren.
  • Monitor de diverse infrastructuren. Hierdoor wordt de omgeving optimaal in de gaten gehouden en wordt een aanval tijdig gedetecteerd. Hierdoor wordt de schade beperkt en kunt u snel handelen.
  • Zodra er een kwetsbaarheid of aanval is gedetecteerd moet er zo snel mogelijk worden ingegrepen. Des te sneller u handelt, des te kleiner het succes van de aanval.
  • Nadat een aanval is gestopt, moeten er herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd. Schakel experts in om de schade te inventariseren en om te controleren of de verkeerde software volledig uit het systeem is. Vervolgens zal het systeem een update nodig hebben en moet de beveiliging worden aangescherpt.

Meer informatie of ondersteuning

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Of wilt u ondersteuning van Xifeo? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar 075 757 2684.

Een veilige cloud-infrastructuur