Data beschermen in de cloud

Data beschermen in de cloud

Steeds meer bedrijven stappen over naar de cloud en slaan daar hun in data in op. Van deze data wordt niet automatisch een back-up gemaakt. Wanneer data per ongeluk of expres wordt verwijderd of overschreven is het weg. Zorg er daarom voor dat er én back-ups worden gemaakt en dat de data goed beschermd wordt. Welke maatregelen kunt u treffen om uw data veilig in de cloud te plaatsen?

Datamanagementprocessen 

Goede procedures en reglementen omtrent het gebruik van de cloud zijn essentieel. Wanneer er met meerdere mensen in de cloud wordt gewerkt, is het belangrijk dat iedereen daar goed en verantwoordelijk mee om gaat. Bepaal nauwkeurig hoe er met verschillende type data om moet worden gegaan en hoe de procedure van het aanmaken en verwijderen van gebruikers zal gaan.

Training

Zorg ervoor dat iedere medewerker een training krijgt over de cloud. Leg uit wat het is, hoe het werkt en hoe ermee wordt gewerkt. Zo wordt de applicatie goed gebruikt en zullen er minder fouten ontstaan. De meeste data gaat namelijk verloren door gebruikersfouten in cloudapplicaties.

Wachtwoord beleid

U wilt uiteraard dat gevoelige data goed is beschermd en dat niet iedereen daar zomaar bij kan. Verander daarom regelmatig de wachtwoorden. Kies moeilijke wachtwoorden uit die uniek zijn en sla ze ergens op waar geen onbevoegde personen bij kunnen. Een wachtwoordmanager kan hierbij helpen.

Back-up

Het kan altijd gebeuren dat data toch verloren gaat, ondanks de getroffen maatregelen. Kies ervoor om met een IT-expert als Xifeo in zee te gaan. Wij kunnen u een betrouwbare cloud-oplossing bieden en daarbij de juiste bescherming bieden. Daarnaast zorgen wij voor een back-up. Data die verloren is gegaan, kan vanuit de back-up terug worden gezet.

Wilt u meer informatie over het inrichten van uw IT en het beheer daarvan? De specialisten van Xifeo helpen u hier graag bij. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Data beschermen in de cloud