Bescherm bedrijfsdata met deze vijf succesvolle methoden

Bescherm bedrijfsdata met deze vijf succesvolle methoden

Bedrijfsdata dat gestolen wordt of op straat belandt is de nachtmerrie van iedere onderneming. Om dit te voorkomen dienen bedrijfskritieke gegevens goed beschermd te worden. Gelukkig zijn er verschillende manieren om uw bedrijfsdata te beschermen tegen aanvallen van buitenaf. Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij omschrijven vijf succesvolle methoden!

Trainen van gebruikers

Het beschermen van bedrijfsdata begint bij het trainen van de mensen die werken met deze gegevens: het personeel. Veel hackers proberen tegenwoordig toegang te krijgen tot bedrijfsgegevens door het versturen van een valse e-mail, ook wel een phishing e-mail genoemd, met hierin een verkeerde link of bijlage. Een klik op deze link of bijlage zorgt er in veel gevallen voor dat persoonlijke gegevens zoals wachtwoorden gedeeld worden met de hacker. Hierdoor krijgt hij toegang tot het bedrijfsnetwerk. Door werknemers te trainen wordt de kans om slachtoffer te worden van dit soort aanvallen verkleind met bijna 90%. 

Data-encryptie

Soms kan het niet voorkomen worden dat een hacker het bedrijfsnetwerk binnendringt. Als de bedrijfsdata goed beschermd is, hoeft deze aanval niet te betekenen dat gegevens ook daadwerkelijk gestolen worden of op straat belanden. Met behulp van data-encryptie kunnen gegevens van een leesbaar formaat worden omgezet in een gecodeerd formaat, dat enkel door decryptie weer leesbaar is. Door data-encryptie is alle bedrijfsdata versleuteld en niet bruikbaar voor de hacker. Het toepassen van data-encryptie kan een datalek voorkomen.

Data-maskering

Data-maskering is een andere vorm van gegevensbescherming. Net als data-encryptie beschermt data-maskering de bedrijfsgegevens. Door unieke ID’s te koppelen aan bedrijfsinformatie kunnen documenten veilig gedeeld worden met anderen zonder dat de gegevens in gevaar gebracht worden.

Gegevens wissen

Wanneer de computer of laptop van een werknemer wordt vervangen, blijft de oude vaak ergens in een lade liggen. Zorg ervoor dat de gegevens op dit apparaat gewist worden, zodat dit niet de oorzaak kan zijn van een datalek. Er zijn veel verschillende manieren om deze bedrijfsgegevens van oude apparaten te verwijderen; zoals het gebruik van een algoritme dat de harde schijf versleutelt.

Dataveerkracht

Wanneer bedrijfsgegevens lokaal worden opgeslagen kan het gebeuren dat deze gegevens verloren gaan en niet meer kunnen worden hersteld. Bijvoorbeeld door diefstal van de data, maar ook door een brand of lekkage. Bescherm de bedrijfsdata lokaal met een RAID-configuratie. Deze oplossing zorgt ervoor dat verschillende servers beter samenwerken, waardoor sneller gewerkt kan worden en data beter en veiliger opgeslagen kan worden. Deze techniek wordt al jaren toegepast en biedt nog altijd een zekere garantie dat data niet verloren gaat wanneer één van de harde schijven crasht.

Xifeo helpt u graag met het beschermen van uw bedrijfsnetwerk. Wilt u meer weten over bovenstaande mogelijkheden? De experts van Xifeo beantwoorden graag uw vragen. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Bescherm bedrijfsdata met deze vijf succesvolle methoden