Detachering systeembeheerder voor Bakker&Spees

Bakker&Spees kwam wat handen te kort en kon een extra systeembeheerder goed gebruiken. Xifeo werd ingeschakeld en heeft een medewerker voor zes maanden gedetacheerd aan het bedrijf.

Het contact verliep goed en we zijn erg tevreden met de detachering. De werknemer van Xifeo pakte dingen snel op, had weinig uitleg nodig en voerde de werkzaamheden goed uit.
Peter van den Berg
Bakker&Spees

Detachering systeembeheerder

Bakker&Spees is een softwareleverancier voor de grond-, weg- en waterbouwsector. Met hun software maken zij bedrijfsvoering nog makkelijker. De software kan worden ingezet voor aanbesteding, voorbereiding, uitvoering en ontwikkeling. Zo kunnen in de software details van een bouwwerk uitgewerkt worden en de kosten worden berekend. Ook de communicatie kan via de software verlopen. Kortom: hele diverse software waar veel mee mogelijk is. Bakker&Spees kwam wat handen te kort en kon een extra systeembeheerder goed gebruiken. Xifeo werd ingeschakeld en heeft een medewerker voor zes maanden gedetacheerd aan Bakker&Spees.

Aandacht voor de medeweker

Peter van den Berg is systeembeheerder bij Bakker&Spees en kende Peter Vader van Xifeo uit zijn eigen netwerk. “Wij hebben twee partijen benaderd, maar uiteindelijk toch voor Xifeo gekozen vanwege de kennis en het tarief. Wat ik prettig vind aan Xifeo is dat het een bedrijf is dat aandacht aan de medewerkers besteedt. Dit in tegenstelling tot de grotere detacheerders, waar je vaak een nummertje bent.”

Onderdeel van het team

“We zaten te krap in systeembeheerders en hadden tijdelijk extra mankracht nodig”, legt Peter uit. “Er heeft eerst een kennismakingsgesprek plaats gevonden met Peter Vader en de systeembeheerder van Xifeo. De klik was er en hij paste qua persoonlijkheid ook goed bij het bedrijf. Zo werd hij al snel onderdeel van het team.”

Omdat het om een periode van zes maanden ging heeft de gedetacheerde systeembeheerder zich niet extreem verdiept in de software van Bakker&Spees, maar meer achterstallige klussen weggewerkt. “Hij heeft onder andere back-ups uitgevoerd, Passwordmanager een upgrade gegeven en een tool gemaakt waarmee overmatig netwerkverbruik in beeld werd gebracht”, vertelt Peter. “Allemaal klussen waar wij zelf niet aan toe kwamen.”

Goede samenwerking

Er was een goede samenwerking tussen Xifeo en Bakker&Spees. “Peter Vader van Xifeo kwam af en toe langs om te bespreken hoe het ging. Het contact verliep goed en we zijn erg tevreden met de detachering. De werknemer van Xifeo pakte dingen snel op, had weinig uitleg nodig en voerde de werkzaamheden goed uit”, sluit Peter van den Berg af.