Werk datagedreven met een hybride IT-omgeving

Werk datagedreven met een hybride IT-omgeving

Bij een hybride IT-omgeving wordt cloud en on-permise gecombineerd. Hierdoor ontstaat er een flexibele en hybride infrastructuur. Veel bedrijven gebruiken tegenwoordig een hybride omgeving. Omdat bedrijven ook veel data hebben, is het belangrijk om hier rekening mee te houden bij een hybride IT-omgeving. Het vergt namelijk een andere manier van het integreren van data. Wij leggen uit hoe het zit.

Data uit andere type bronnen

De hoeveelheid data die bedrijven verzamelen is de laatste jaren gestegen. Er wordt uit diverse bronnen data verzameld en het type bron is ook veranderd. Zo worden bijvoorbeeld veel legacy-applicaties vervangen door cloudoplossingen. En de komst van A.I. en machine learning levert ook nieuwe mogelijkheden en toepassingen op. Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat de traditionele manier van data-integratie niet meer relevant is. Er is een aanvullende manier van integratie nodig om data gemakkelijk, snel en veilig te ontsluiten. Voor veel bedrijven is dit een lastig onderdeel. Een agile integratiestrategie biedt dan de uitkomst.

Agile integratiestrategie

Deze strategie bestaat uit de volgende vier onderdelen:

Architectuur: de architectuur gaat van een Service Oriented Achitecture naar een Agile Integration Architecture. Hierdoor wordt de wendbaarheid van het bedrijf vergroot.

Infrastructuur: de integratie moet overal kunnen draaien en aansluiten op een multi-cloudomgevng. Daarom moet de infrastructuur op containers gebaseerd zijn en de mogelijkheid hebben om stand-alone te draaien. Deze containers worden ook wel kubernetes genoemd. Meer daarover en de voordelen van kubernetes leest u hier.

Tooling: gaat u over naar een agile integratiestrategie dan kunt u het beste kiezen voor een hybride integratieplatform, waarin meerdere tools worden gecombineerd. De keuze voor welke tools er worden ingezet, is afhankelijk van diegene die het gaan gebruiken.

Integratie-experts: het is belangrijk dat er integratie-experts in het bedrijf komen. Zij zorgen ervoor dat de integraties soepel verlopen en richten zich op de strategische vraagstukken.

Ondersteuning nodig?

Is uw bedrijf nog niet klaar voor een hybride IT-omgeving en wilt u hier graag ondersteuning bij? De specialisten van Xifeo helpen u graag verder. Neem contact met ons op via het contactformulier of bel naar 036-2002357.

Werk datagedreven met een hybride IT-omgeving