Risico’s van het einde van Windows 7

Risico’s van het einde van Windows 7

Sinds 14 januari 2020 heeft Microsoft de ondersteuning van Windows 7 gestopt. De oude Windows-versie wordt niet meer onderhouden en fouten worden dus niet meer gerepareerd. Dit houdt in dat computers waarop nog gebruik wordt gemaakt van Windows 7 een gemakkelijke prooi zijn voor cybercriminelen.

Populair besturingssysteem

Windows 7 was een populaire versie van Windows. De opvolger Windows 8 werd niet heel enthousiast gebruikt. De meest actuele versie, nummer 10, werd wel goed opgepikt en de meeste Windows-gebruikers werken hier al mee. Toch gebruikt nog 25% van hen Windows 7. Dit kan mogelijk voor problemen zorgen.

Risico’s

De oudere Windows-versies worden niet meer onderhouden door Microsoft. Hierdoor is het voor cybercriminelen gemakkelijk om slechte software op de computer te krijgen en is deze kwetsbaar voor hacks en virussen. Doordat veel bedrijven en instanties Windows gebruiken als besturingssysteem, is dit voor criminelen een gewilde prooi. Zo is er laatst een aanval geweest op de systemen van de Universiteit van Maastricht. Ook grotere organisaties worden dus geraakt door slechte beveiliging.

Oplossing

Wij raden aan om voor het nieuwste besturingssysteem te kiezen: Windows 10. Dit wordt nog tot 2025 ondersteund. Daarnaast is het belangrijk om de beveiliging van uw IT goed in kaart te brengen. Hoe is dit nu geregeld en waar is het kwetsbaar? Veiligheid van data en informatie is net zo belangrijk als de beveiliging van uw bedrijfspand. Er zijn diverse maatregelen die u kunt nemen om de beveiliging van uw IT en informatie op orde te krijgen.

Xifeo adviseert u graag over digitale veiligheid en de juiste software. Wij zorgen ervoor dat alle IT die u gebruikt altijd up-to-date en goed beveiligd is. Wilt u meer informatie hierover? Stel uw vraag via het contactformulier of bel naar 036-2002357.

Risico’s van het einde van Windows 7