Remco Fugers vertelt meer over Unix/Linux in de podcast van Come Get IT

Remco Fugers vertelt meer over Unix/Linux in de podcast van Come Get IT

Onze Remco Fugers is onlangs gastspreker geweest in de podcast van Come Get IT (CGIT). Dit is een kanaal waarop kennis wordt gedeeld over IT, mede middels leuke en interessante podcasts. In deze aflevering wordt er gesproken over het Linux/Unix operating platform. De vragen die worden gesteld zijn of het nog steeds relevant is in het huidige IT-landschap en of het iets is dat een bepaald specialisme vraagt.

Remco heeft een brede kennis en ervaring vanuit consultancy en Opensource. Daarnaast weet hij veel van het Linux- en Unixplatform en dan met name in de zakelijke markt.

Wat zijn Unix en Linux?

In de podcast legt Remco onder andere uit wat Unix en Linux zijn. Unix is de moeder van Linux, vanuit daar is veel ontstaan. Het is eind jaren ’60, begin jaren ’70 ontworpen. Het is Opensource besturingssysteem en de code is gedeeld zodat iedereen er mee kon gaan werken. De behoefte die destijds is vervuld kwam vanuit gebruikersgemak. Er was 1 persoon die maar 1 transactie tegelijk kon uitvoeren. Toen is bedacht dat het veel makkelijker zou zijn als meerdere personen tegelijk op een computer kunnen werken en meerdere taken kunnen uitvoeren. Dat was de basis van de ontwikkeling van Unix. Vanuit daar zijn veel ontwikkelingen ontstaan. Ergens eind jaren ’80 ontstond het idee dat het ook thuis/op de gewone computer zou moeten kunnen draaien en daar is Linux uit ontstaan. 

De rol van Unix en Linux in het huidige cloudlandschap

Tegenwoordig wordt de Cloud veel ingezet. Eén van de vragen die in de podcast wordt gesteld is hoe Linux en Unix nog een rol spelen in dit landschap. Remco legt uit dat veel van de Microsoft Cloud is gebaseerd op Linux. Microsoft is Opensource aan het adapten/omarmen in hun eigen omgevingen. Uiteraard vertelt Remco in de podcast nog veel meer over Unix en Linux en beantwoordt hij alle vragen hierover. Ook vertelt hij over de toekomst van de systemen.

Luister hier naar de podcast

Ben jij benieuwd naar de volledige podcast? En wil je weten wat Linux/Unix voor jou kan betekenen en hoe je het in kunt zetten? In de podcast vertelt Remco je er alles over. Beluister het leuke en interessante gesprek hier.

Remco Fugers vertelt meer over Unix/Linux in de podcast van Come Get IT

Remco Fugers
Remco Fugers
Fieldmanager

Remco is met zijn brede kennis en ervaring vanuit consultancy en OpenSource een fijne aanvulling voor de Xifeo team, waarin hij een centrale rol heeft in begeleiding en meehelpen in de ontwikkelingen, opleidingen en certificeringen van de medewerkers.