Trainingen

Trainingen

Xifeo is specialist op het gebied van ICT en heeft diverse experts in huis. Daarnaast zijn wij Certified Partner van Zabbix. Onze ervaring en kennis delen we graag met u. Daarom geven wij trainingen over Zabbix en hoe u dit het beste in kunt zetten in uw organisatie. Wij trainen uw werknemers zodat zij goed om kunnen gaan met de tool en dit in de praktijk kunnen toepassen. Als Certified Partner werken wij nauw samen met Zabbix en zijn wij op de hoogte van alle mogelijkheden en ontwikkelingen.

Inhoud van de training

De volgende Zabbix-trainingen zijn mogelijk:

Zabbix Certified User (ZCU) training
Duur: 1 dag
Inclusief examen

Inhoud: In deze training leggen we stap voor stap uit hoe het Zabbix dashboard werkt en hoe u deze kunt inzetten. De training bestaat uit diverse basis praktijkopdrachten en wordt afgesloten met een examen. U gaat dus direct zelf aan de slag met Zabbix. 

Zabbix 5.0 Certified Specialist (ZCS) training 
Duur: 5 dagen
Inclusief examen

Inhoud: Tijdens deze training leert u alle ins en outs van Zabbix. Wij leren u alles over de server- en agentinstallatie, de configuratie van templates, thresholds, actions, dashboards en troubleshooting. Tijdens deze training krijgt u een compleet beeld van Zabbix en leert u hoe u dit het beste in kunt zetten. De training wordt afgesloten met een examen, waarmee u het echte certificaat kunt behalen.

Zabbix 5.0 Certified Professional (ZCP) training* 
Duur: 3 dagen
Inclusief examen

Inhoud: Tijdens deze training gaan we dieper in op de materie van Zabbix. De training is met name geschikt voor grote organisaties met een hoge load en die hoge eisen stellen aan monitoring. Ook deze training wordt afgesloten met een examen.  

*Voor het volgen van de (ZCP) professional training is een ZCS 5 deelname certificaat of certificering vereist.

Extra Zabbix trainingen
Het is mogelijk om extra trainingen af te nemen. Deze eendaagse trainingen zijn gericht op specifieke onderwerpen. Denk hierbij aan zaken als API, Data pre-processing, Advance Security Administration of Problem detection.

Uiteraard is maatwerk ook mogelijk. Neem daarvoor contact met ons op.

De trainers van Xifeo

Bij Xifeo hebben wij gecertificeerde mensen in huis met een specialisatie in Zabbix. Onze collega’s Robert Hoekstra en Michael Schouwstra zijn beiden gecertificeerd Zabbix-5.0 trainers. Zij geven de geplande trainingen en kunnen binnen uw organisatie trainingen verzorgen.

Robert Hoekstra

 

 

 

 

 

Robert Hoekstra is een professional in zijn vakgebied. Met meer dan 25 jaar Linux-ervaring, diverse Red Hat certificeringen en een Red Hat Certified Architect-status weet Robert waar hij het over heeft en is hij echt een expert. Daarnaast heeft hij diverse Zabbix-certificaten behaald en is uiteindelijk Zabbix-trainer geworden. Robert zijn hoofddoel is om zijn kennis en expertise zo goed mogelijk over te brengen. Hij zorgt ervoor dat de deelnemers van de training Zabbix gaan begrijpen en hun examen halen. Zo kunnen de deelnemers hun opgedane kennis zelf in de praktijk gaan gebruiken.

Michael Schouwstra

 

 

 

 

 

Michael Schouwstra is een enthousiaste IT-professional. In zijn carrière als IT-medewerker heeft hij het volledige IT-landschap al voorbij zien komen. Van netwerkbeheer tot applicatiebeheer; niets is te gek voor Michael. Door zijn ervaring in de praktijk en de vele bedrijven die hij verder heeft geholpen, is hij tot de conclusie gekomen dat professionals allemaal 1 ding willen: controle over de omgeving. Dat is waar Zabbix om de hoek komt kijken. Als Zabbix-trainer wil Michael niet alleen dat de deelnemers de examens behalen, maar ook met een frisse en enthousiaste blik naar monitoring zullen gaan kijken. Dit zal hen helpen in de praktijk en hun verdere carrière.

Inschrijven

Geef hieronder bij de gewenste training aan op welke dag u de training wil volgen. Vul de gegevens in en schrijf uzelf in voor de training. Wij nemen vervolgens contact met u op. Bekijk hier de cursusvoorwaarden.

Belangrijk: voor het volgen van de (ZCP) professional training is een ZCS 5 deelname certificaat of certificering vereist.

Training aanvragen

Naast de geplande trainingen verzorgen wij ook klantspecifieke trainingen. Deze training passen wij aan uw organisatie, medewerkers en kennisniveau. Voor meer informatie of een prijsopgave kunt u mailen naar info@xifeo.nl.

 

Trainingen