U hoopt er nooit mee te maken te krijgen: een cyberaanval. Maar mocht het toch zo zijn, dan wilt u wel weten hoe dat precies in zijn werk gaat en wat de gevolgen zijn. Cybercriminelen worden steeds handiger en sneller. Met één druk op de knop kunnen dit soort criminelen veel schade aanrichten binnen een organisatie. Gemiddeld wordt een cyberaanval pas na 146 dagen ontdekt. Dit betekent dat de criminelen veel tijd hebben om schade aan te richten. Want des te eerder de aanval stopt, des te kleiner de kans op schade. Bent u benieuwd hoe een cyberaanval in zijn werk gaat? Xifeo zet de fases op een rijtje.
Alles begint met de planning van de cyberaanval. De voorbereiding hiervan kan dagen tot weken duren en bestaat uit de volgende fases:
Als de volledige voorbereiding is gedaan en de cybercrimineel zijn aanvalstactiek heeft bepaald, is het tijd om binnen te dringen in de systemen.
Het virus is binnen en kan zijn gang gaan, de cyberaanval is in volle gang.
U wilt een cyberaanval te allen tijden voorkomen. Om uw bedrijfsgegevens en -netwerk zo goed mogelijk te kunnen beveiligen is inzicht in activiteiten op het netwerk belangrijk. Afwijkend gedrag en problemen worden snel gevonden en er kan direct op worden gereageerd. Hierdoor wordt veel schade voorkomen. Xifeo helpt u met de bescherming tegen cyberaanvallen. Neem voor meer informatie contact met ons op via 075 – 757 2684 of vul het contactformulier in.