Binnen de IT hebben de laatste jaren fikse verschuivingen plaats gevonden. Eén daarvan heeft betrekking op het steeds verder automatiseren van IT-beheertaken. Het uitrollen en configureren van systemen vindt steeds vaker plaats met behulp van automation tools.

De automation tool Ansible van Red Hat gaat daarom een steeds belangrijkere rol spelen als volgende stap na Puppet en CFEngine. In tegenstelling tot deze twee tools blinkt Ansible uit in eenvoud en gebruiksgemak en kan daarom snel en efficiënt toegepast worden binnen middelgrote en grote IT-omgevingen. Ansible gaat daarom een prominente rol spelen binnen de Red Hat management suite voor Datacenter-, Cloud-  en on-premise IT-omgevingen.

 

Binnen Xifeo zijn meerdere mensen zeer bekend met Ansible en ook actief betrokken bij de invoering hiervan binnen diverse IT organisaties. Hierdoor hebben wij besloten om een samenwerking aan te gaan met RedHat om in Nederland voorloper te zijn om Ansible te ondersteunen en mee te helpen met het verder onder aandacht brengen van het product bij onze klanten.

Mocht u interesse hebben, vragen hebben of meer willen weten van de mogelijkheden die Ansible voor uw organisatie kan betekenen? Neem contact op met ons voor meer informatie.

Comments are closed.